Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarma

(0)
175Min
Srednji
Ukoliko želite da vas smatraju za kvalitetnog kuvara, potrebno je da znate da spremite ukusnu sarmu. Mi smo tu da vam pomognemo.

Sastojci

-
5 porcija
+

Ovo jelo je optimizirano za 5 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

500  g
mljeveno govedje meso
3 
luk
2 
mrkva
2  glave
kiseli kupus
5  g
MAGGI magija okusa
3  g
slatka crvena začinska paprika
2  g
bosiljak
3  g
biber crni
2  tbsp
suncokretovo ulje

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
259.28
Ugljikohidrati
19.88
Masti
9.26
Bjelančevine
26.42
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

175 Minuta
korak1
10 Min
Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.
korak2
15 Min
Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.
korak3
10 Min
Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.
korak4
15 Min
Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.
korak5
5 Min
Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.
korak6
120 Min
Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.
Sarma

korak1 6

korak1 korak1
: luk, mrkva

Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.

Sarma

korak2 6

korak2
: mljeveno govedje meso, suncokretovo ulje

Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.

Sarma

korak3 6

korak3
: mljeveno govedje meso, MAGGI magija okusa, slatka crvena začinska paprika, bosiljak, biber crni

Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.

Sarma

korak4 6

korak4
: kiseli kupus

Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.

Sarma

korak5 6

korak5

Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.

Sarma

korak6 6

korak6

Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
4
Biste li preporučili ovaj proizvod prijatelju?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
Image CAPTCHA
Molimo ispunite captcha polje