Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarma

0
175Min
Srednji
Ukoliko želite da vas smatraju za kvalitetnog kuvara, potrebno je da znate da spremite ukusnu sarmu. Mi smo tu da vam pomognemo.

Sastojci

-
5 porcija
+

Ovo jelo je optimizirano za 5 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

500 g
mljeveno govedje meso
3 
luk
2 
mrkva
2 glave
kiseli kupus
5 g
MAGGI magija okusa
3 g
slatka crvena začinska paprika
2 g
bosiljak
3 g
biber crni
2 tbsp
suncokretovo ulje

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
259.28
Ugljikohidrati
19.88
Masti
9.26
Bjelančevine
26.42
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

175 Minuta
korak1
10 Min
Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.
korak2
15 Min
Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.
korak3
10 Min
Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.
korak4
15 Min
Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.
korak5
5 Min
Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.
korak6
120 Min
Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.
Sarma

korak1 6

korak1 korak1
: luk, mrkva

Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.

Sarma

korak2 6

korak2
: mljeveno govedje meso, suncokretovo ulje

Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.

Sarma

korak3 6

korak3
: mljeveno govedje meso, MAGGI magija okusa, slatka crvena začinska paprika, bosiljak, biber crni

Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.

Sarma

korak4 6

korak4
: kiseli kupus

Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.

Sarma

korak5 6

korak5

Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.

Sarma

korak6 6

korak6

Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime