Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga
  • Recepti
  • Časopis
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • MAGGI
  • Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga
  • Recepti
  • Časopis
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • MAGGI
  • Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Sarma

Sarma

(0)
175Min
Srednji
Adimo
Ukoliko želite da vas smatraju za kvalitetnog kuvara, potrebno je da znate da spremite ukusnu sarmu. Mi smo tu da vam pomognemo.

Sastojci

5 porcija

Ovo jelo je optimizirano za 5 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
mljeveno govedje meso
3 
luk
2 
mrkva
2  glave
kiseli kupus
5  g
MAGGI magija okusa
3  g
slatka crvena začinska paprika
2  g
bosiljak
3  g
biber crni
2  tbsp
suncokretovo ulje
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
259.28
Ugljikohidrati
19.88
Masti
9.26
Bjelančevine
26.42
Podaci po obroku

Uputstvo

175 Minuta
  • korak1

    10 Min
    Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.
  • korak2

    15 Min
    Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.
  • korak3

    10 Min
    Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.
  • korak4

    15 Min
    Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.
  • korak5

    5 Min
    Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.
  • korak6

    120 Min
    Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.
Sarma

korak1 6

korak1 korak1
: luk, mrkva

Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.

Sarma

korak2 6

korak2
: mljeveno govedje meso, suncokretovo ulje

Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.

Sarma

korak3 6

korak3
: mljeveno govedje meso, MAGGI magija okusa, slatka crvena začinska paprika, bosiljak, biber crni

Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.

Sarma

korak4 6

korak4
: kiseli kupus

Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.

Sarma

korak5 6

korak5

Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.

Sarma

korak6 6

korak6

Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.

Recept kao PDF

Podijelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
5 + 2 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

Još zanimljivih recepata

Show more recipes

  • Punjeni krumpir sa MAGGI idejom za Bolognese

    Punjeni krumpir sa MAGGI idejom za Bolognese

    55 Min Srednji
  • Đuveč

    Đuveč

    55 Min Srednji
  • Sarma od vinove loze

    Sarma od vinove loze

    120 Min Srednji
  • Jagnjeći paprikaš

    Jagnjeći paprikaš

    70 Min Srednji

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići