Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NESTLÉOV PREDLOŽAK ZA OBAVJEŠTENJE O KOLAČIĆIMA 

Ovo obavještenje o kolačićima važi za sve Nestléove veb-stranice i mobilne aplikacije (“Nestléove stranice”).  

 1. Šta su kolačići? 

Kolačići su tekstualne datoteke, koje se šalju Vašem kompjuteru s veb-stranica koje posjećujete. Kolačići se zatim, prilikom svake naredne posjete, vraćaju na veb-stranicu s koje su došli ili na drugu veb-stranicu koja prepoznaje te kolačiće. Oni se koriste da bi veb-stranica uopće radila ili da bi radila učinkovitije, kao i da bi se vlasnicima veb-stranice obezbijedile informacije. 

Pod terminom “kolačići” u cijelom ovom obavještenju podrazumijevamo i sve slične tehnologije, kao što su veb-svjetionici SDK, datoteke evidencija, oznake piksela. 

 2. Koje se vrste kolačića koriste na Nestléovim stranicama?  

       Koji se kolačići koriste na ovoj veb-stranici možete vidjeti klikom na ovdje

Na Nestléovim stranicama koristimo sljedeće vrste kolačića:  

Kategorije kolačića 

Životni vijek 

 a) Kolačići za funkcionalnost stranice 

Ovi Vam kolačići dopuštaju da se krećete stranicom i koristite naše funkcije, kao što su registracija, prijavljivanje i omiljeni proizvodi. Ako onemogućite ove kolačiće, određeni dijelovi veb-stranice neće funkcionirati za Vas, na primjer dodavanje proizvoda u Vašu korpu ili prelazak na kasu. 

Koliko god bude potrebno 

 b) Analitički kolačići 

Ovi nam kolačići omogućavaju da izmjerimo i analiziramo kako da koristimo svoje veb-stranice, aplikacije i mobilne platforme da bismo unaprijedili njihovu  funkcionalnost i Vaše iskustvo.  

90 dana 

 c) Kolačići preferencija kupaca 

Kada vršite pretraživanje na našim stranicama, ovi će kolačići zapamtiti Vaše preferencije (kao što su jezik ili lokacija), kao i druge informacije koje odaberete da nam date, tako da Vam možemo pomoći da svoje iskustvo skrojite po svojoj mjeri i učinite ga relevantnijim i prilagođenijim sebi. 

90 dana 

 d) Kolačići za reklamiranje ili ciljano oglašavanje 

Ovi se kolačići koriste za isporučivanje reklamnih oglasa koji su relevantni za Vas. Oni također ograničavaju broj prikaza određenog oglasa i pomažu nam u mjerenju djelotvornosti naših marketinških kampanja. Informacije koje dobijamo preko ovih kolačića također možemo upotrijebiti prilikom reklamiranja za koje ste možda zainteresirani na osnovu Vašeg ranijeg onlajn ponašanja. Te informacije možemo podijeliti s drugim stranama, uključujući naše partnere. 

90 dana   

 e) Kolačići društvenih medija 

Ovi se kolačići koriste kada na Nestléovoj stranici izaberete opciju za dijeljenje tih informacija na društvenim mrežama. Društvene će mreže evidentirati da ste to uradili. Te informacije mogu biti povezane s linkom s aktivnostima ciljnog oglašavanja/reklamiranja. 

90 dana 

 3. Upravljanje Vašim preferencijama preko kolačića 

Svojim preferencijama možete pristupiti i promijeniti ih preko kolačića u svakom trenutku klikom na ovdje

Pored toga, po potrebi, možete odbiti saglasnost za kolačiće posjetom sljedećim stranicama: http://www.aboutads.info/choices/#completed ili http://www.youronlinechoices.eu/

 4. Ažuriranje obavještenja 

Zadržavamo pravo promjena i korekcija ovog obavještenja. Molimo da za više novih dodatnih informacija s vremena na vrijeme pogledate ovu stranicu. Mi ćemo obnoviti sadržaje na Nestléovim stranicama i po potrebi Vas obavijestiti o svim promjenama preko e-pošte. 

 5. Politika čuvanja privatnosti 

Za više informacija o tome kako koristimo Vaše podatke (uključujući bliže podatke o kontrolorima), molimo pogledajte Obavještenje o privatnosti

Ovo obavještenje o kolačićima posljednji je put ažurirano Jula 2020