Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Domaća sarma

Domaća sarma

(2)
125 Min
Srednji

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
mljeveno meso
100  g
riža
5  g
biber crni
20  listovi
kiseli kupus
50  g
MAGGI ideja za punjene paprike i sarmu
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
28.4 g
Energija
293.7 kcal
Masti
5.1 g
Bjelančevine
31.6 g
Podaci po obroku

Uputstvo

125 Minuta
  • Priprema MAGGI ideje za sarmu

    10 Min
    MAGGI ideju za sarmu rastvorite u 100 ml mlake vode i ostavite da odstoji desetak minuta.
  • Meso

    5 Min
    Smjesu pomješajte sa mesom i prethodno opranom rižom.
  • Zavijanje sarme

    10 Min
    Kašiku fila stavite na list kupusa, formirajte sarmu, začinite začinskom paprikom, pa zalijte vodom dok ne budu potopljene.
  • Kuhanje i završetak

    100 Min
    Kuhajte sarme najprije do ključanja, a zatim u polupokrivenoj šerpi narednih 90 minuta na umjerenoj vatri. Po želji dodajte lovorov list.
Domaća sarma

Priprema MAGGI ideje za sarmu 4

Priprema MAGGI ideje za sarmu

MAGGI ideju za sarmu rastvorite u 100 ml mlake vode i ostavite da odstoji desetak minuta.

Domaća sarma

Meso 4

Meso
: bijela riža dugog zrna, mljeveno meso

Smjesu pomješajte sa mesom i prethodno opranom rižom.

Domaća sarma

Zavijanje sarme 4

Zavijanje sarme
: kiseli kupus, mljeveno meso, biber crni

Kašiku fila stavite na list kupusa, formirajte sarmu, začinite začinskom paprikom, pa zalijte vodom dok ne budu potopljene.

Domaća sarma

Kuhanje i završetak 4

Kuhanje i završetak

Kuhajte sarme najprije do ključanja, a zatim u polupokrivenoj šerpi narednih 90 minuta na umjerenoj vatri. Po želji dodajte lovorov list.

Recept kao PDF

Rerating

Cjelokupna ocjena

4.5 od 5
4.5
Broj recenzija: 2
Napišite svoje mišljenje
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Recenzije

4

test comment

test comment
Hitesh (not verified) 04/19/2024-09:05 CEST
Is this a helpful Review?
5

Anonimus (not verified) 07/17/2025-11:51 CEST
Is this a helpful Review?

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
5 + 5 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Balkanska kuhinja
  • Bogato proteinima
  • Glavno jelo
  • Glavno jelo
  • Ispod 300 kcal
  • Izvor proteina
  • Jesen
  • Nema informacija o alergenima
  • Nizak udio šećera
  • Popodnevni obrok
  • Porodični obrok
  • Prijatelji
  • Proslava
  • Ručak
  • Set obroka
  • Turska kuhinja
  • Večera
  • Zima
  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići
  • Izjava o pristupačnosti