Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Sarma

Sarma

(0)
175 Min
Srednji

Sastojci

5 porcija

Ovo jelo je optimizirano za 5 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
mljeveno govedje meso
3 
luk
2 
mrkva
2  glave
kiseli kupus
5  g
MAGGI magija okusa
3  g
slatka crvena začinska paprika
2  g
bosiljak
3  g
biber crni
2  tbsp
suncokretovo ulje
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
19.9 g
Energija
259.3 kcal
Masti
9.3 g
Bjelančevine
26.4 g
Podaci po obroku

Uputstvo

175 Minuta
  • korak1

    10 Min
    Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.
  • korak2

    15 Min
    Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.
  • korak3

    10 Min
    Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.
  • korak4

    15 Min
    Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.
  • korak5

    5 Min
    Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.
  • korak6

    120 Min
    Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.
Sarma

korak1 6

korak1 korak1
: mrkva, luk

Luk i mrkvu očistite i isjeckajte što sitnije.

Sarma

korak2 6

korak2
: mljeveno govedje meso, suncokretovo ulje

Dinstajte na ulju, kad omekša dodajte mljeveno meso i izmiješajte.

Sarma

korak3 6

korak3
: biber crni, MAGGI magija okusa, slatka crvena začinska paprika, bosiljak, mljeveno govedje meso

Sipajte sve začine u meso i miješajte dok se ne izjednači.

Sarma

korak4 6

korak4
: kiseli kupus

Odvojite veće listove od kupusa, na svaki list staviti po 2 kašike smjese i uvijte sarmicu.

Sarma

korak5 6

korak5

Redajte u nauljeni pekač. Dodajte vodu i lovorov list.

Sarma

korak6 6

korak6

Pecite u rerni na 200 stepeni dok se sarme ne zapeku.

Recept kao PDF

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
1 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Božić
  • Glavno jelo
  • Ispod 300 cal
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Jesen
  • Kišna sezona
  • Malo soli
  • nacionalna
  • Obiteljski obroci
  • Pića
  • Porcija povrća/voća
  • Prijatelji
  • Prikladan za proračun
  • proljeće
  • Proslava
  • Rođendan
  • Ručak
  • Set obroka
  • Starter
  • Večera
  • Vikendi
  • Visoki udio proteina
  • Visoki udio vlakana
  • Zima

Još zanimljivih recepata

Show more recipes

  • Domaća sarma

    Domaća sarma

    125 Min Srednji
  • Sarma od vinove loze

    Sarma od vinove loze

    120 Min Srednji

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići
  • Izjava o pristupačnosti