Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grah iz rerne

(0)
77Min
Srednji
Vrijeme je da vratimo tradicionalne recepte za porodičnu nedjeljnu trpezu! Probajte ovaj recept sa posebnim šmekom!

Sastojci

-
4 porcije
+

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

500  g
bijeli grah
30  g
suncokretovo ulje
1  kg
luk
0.33 
češnjak
1  g
MAGGI magija okusa
5  g
biber crni
200  g
rajčica

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
278.42 kcal
Ugljikohidrati
43.92 g
Bjelančevine
10.27 g
Masti
8.2 g
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

77 Minuta
Priprema graha
15 Min
Grah stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuhajte do ključanja.
Kuhanje graha
10 Min
Ocijedite grah i nalijte vrelom vodom, pa kuhajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocijedite.
Dinstanje i začini
5 Min
Dok se grah kuha, prodinstajte crni luk na dijelu ulja, pa dodajte so, biber i mljevenu papriku po ukusu.
Zaprška
15 Min
Skuhani grah propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.
Priprema za rernu
2 Min
Dodajte isjeckan bijeli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu zdjelu, prethodno podmazanu uljem.
Zapečeni grah
30 Min
Grah zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta.
Grah iz rerne

Priprema graha 6

Priprema graha
: bijeli grah

Grah stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuhajte do ključanja.

Grah iz rerne

Kuhanje graha 6

Kuhanje graha
: bijeli grah

Ocijedite grah i nalijte vrelom vodom, pa kuhajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocijedite.

Grah iz rerne

Dinstanje i začini 6

Dinstanje i začini
: suncokretovo ulje, luk

Dok se grah kuha, prodinstajte crni luk na dijelu ulja, pa dodajte so, biber i mljevenu papriku po ukusu.

Grah iz rerne

Zaprška 6

Zaprška
: bijeli grah, suncokretovo ulje, luk

Skuhani grah propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.

Grah iz rerne

Priprema za rernu 6

Priprema za rernu
: češnjak, rajčica

Dodajte isjeckan bijeli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu zdjelu, prethodno podmazanu uljem.

Grah iz rerne

Zapečeni grah 6

Zapečeni grah Zapečeni grah

Grah zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
4
Biste li preporučili ovaj proizvod prijatelju?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
Image CAPTCHA
Molimo ispunite captcha polje