Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Opran grah stavite u lonac i prelijte vodom pa ostavite da nabubri preko noći.
Ocijedite grah i sipajte novu vodu pa stavite da voda proključa.
Ponovo ocijedite grah i sipajte novu vodu pa stavite da se grah lagano kuha.
Grah kuhajte oko 2 sata dok potpuno ne omekša, a na pola kuhanja dodajte sitno sjeckanu mrkvu i suho meso.
Pred kraj kuhanja graha, pripremite zapršku: isjeckajte sitno luk i propržite ga u tavi na malo ulja. Dodajte brašno, mljevenu papriku i MAGGI magiju okusa pa pržite dok brašno ne promijeni boju i sjedini se sa masom.
Dodajte zapršku u grah, pobiberite i sve dobro promiješajte. Poklopite šerpu i ostavite da se kuha još 5-10 minuta.
Napišite svoje mišljenje