Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Grah iz rerne

Grah iz rerne

(0)
77 Min
Srednji

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
bijeli grah
30  g
suncokretovo ulje
1  kg
luk
0.33 
češnjak
1  g
MAGGI magija okusa
5  g
biber crni
200  g
rajčica
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
43.9 g
Energija
278.4 kcal
Masti
8.2 g
Bjelančevine
10.3 g
Podaci po obroku

Uputstvo

77 Minuta
  • Priprema graha

    15 Min
    Grah stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuhajte do ključanja.
  • Kuhanje graha

    10 Min
    Ocijedite grah i nalijte vrelom vodom, pa kuhajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocijedite.
  • Dinstanje i začini

    5 Min
    Dok se grah kuha, prodinstajte crni luk na dijelu ulja, pa dodajte so, biber i mljevenu papriku po ukusu.
  • Zaprška

    15 Min
    Skuhani grah propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.
  • Priprema za rernu

    2 Min
    Dodajte isjeckan bijeli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu zdjelu, prethodno podmazanu uljem.
  • Zapečeni grah

    30 Min
    Grah zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta.
Grah iz rerne

Priprema graha 6

Priprema graha
: bijeli grah

Grah stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuhajte do ključanja.

Grah iz rerne

Kuhanje graha 6

Kuhanje graha
: bijeli grah

Ocijedite grah i nalijte vrelom vodom, pa kuhajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocijedite.

Grah iz rerne

Dinstanje i začini 6

Dinstanje i začini
: luk, suncokretovo ulje

Dok se grah kuha, prodinstajte crni luk na dijelu ulja, pa dodajte so, biber i mljevenu papriku po ukusu.

Grah iz rerne

Zaprška 6

Zaprška
: bijeli grah, luk, suncokretovo ulje

Skuhani grah propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.

Grah iz rerne

Priprema za rernu 6

Priprema za rernu
: rajčica, češnjak

Dodajte isjeckan bijeli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu zdjelu, prethodno podmazanu uljem.

Grah iz rerne

Zapečeni grah 6

Zapečeni grah Zapečeni grah

Grah zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta.

Recept kao PDF

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
2 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Glavno jelo
  • Ispod 300 cal
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Jesen
  • Malo soli
  • Nema informacija o alergenima
  • Obiteljski obroci
  • Porcija povrća/voća
  • Poslijepodne
  • Prijatelji
  • Proslava
  • Ručak
  • Set obroka
  • Večera
  • Večera
  • Visoki udio vlakana
  • Zima

Još zanimljivih recepata

Show more recipes

  • Čorbasti grah

    Čorbasti grah

    885 Min Srednji

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići