Đuveč je jelo koje se priprema u svim krajevima. Najčešće se sprema bez mesa, ali nećete pogriješiti ukoliko u đuveč dodate koji komad. Mi vam u ovom receptu predlažemo
ribu.
Sastojci
6
porcije
Ovo jelo je optimizirano za 6 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Propržite isjeckanu glavicu crnog luka. Zatim dodajte zamrznuto povrće za đuveč isjeckani
patlidžan, pa dinstajte.
korak2
5 Min
Dodajte olguljen isječeni paradajz, krupno isječeni krompir i rižu.
korak3
10 Min
Nalijte vodom da potopi i stavite da provri, smanjite temperaturu i nastavite da kuhate na laganoj vatri desetak minuta uz povremeno
miješanje.
korak4
5 Min
Dodajte MAGGI magiju okusa, biber i peršun. Kad bude gotovo stavite u pleh ili posudu i stavite filete preko.
korak5
20 Min
Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite dok riba, riža i krompir ne budu gotovi.
korak1
5
:
patlidžan, luk
Propržite isjeckanu glavicu crnog luka. Zatim dodajte zamrznuto povrće za đuveč isjeckani
patlidžan, pa dinstajte.
korak2
5
:
krompir, riža, rajčice
Dodajte olguljen isječeni paradajz, krupno isječeni krompir i rižu.
korak3
5
Nalijte vodom da potopi i stavite da provri, smanjite temperaturu i nastavite da kuhate na laganoj vatri desetak minuta uz povremeno
miješanje.
korak4
5
:
peršin, biber crni, MAGGI magija okusa
Dodajte MAGGI magiju okusa, biber i peršun. Kad bude gotovo stavite u pleh ili posudu i stavite filete preko.
korak5
5
:
bijela riba, patlidžan, riža
Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite dok riba, riža i krompir ne budu gotovi.
Recept kao PDF
Podijelite sa prijateljima
Aktiviraj video
Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve