Ovo jelo je optimizirano za 10 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
U dvije kašike vrelog ulja propržite rižu, dodajte sitno sjeckani bijeli luk i još malo propržite pa nalijte vodom i dodajte MAGGI magiju okusa po želji.
Kuhajte na tihoj vatri oko 20 minuta pa ostavite da odstoji dok riža ne upije svu tečnost.
Meso ispržite u ostatku ulja pa dodajte sjeckani crni luk i pržite još malo, pred kraj prženja začinite jelo.
U odvojenoj šerpici ispržite mrkvu na vrelom ulju, uz stalno miješanje. Nalijte vodom i kuhajte poklopljeno 10-15 minuta.
Dodajte grašak i dinstajte još malo.
Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa pripremljene sastojke naredajte slojevito. Zatim sve pospite izrendanim sirom.
Stavite u prethodno zagrijanu rernu na srednju temperaturu (200 stepeni) i pecite oko 30 minuta.
Napišite svoje mišljenje