Jelo koje ne treba posebno predstavljati - Baklava! :)
Sastojci
10
porcija
Ovo jelo je optimizirano za 10 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Pomiješajte samljevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da redate: 2 kore, pamješavinu šećera i oraha i tako redom dok ne ispunite pleh. Isjecite baklavu na kockice ilitrougliće.
korak2
10 Min
Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isječenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
korak3
20 Min
Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
korak4
10 Min
Napraviti preliv za baklavu od mješavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuhati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
korak5
5 Min
Prohlađena baklava se tada prelije prelivom i ostavi da odstoji.
korak1
5
:
orasi, šećer
Pomiješajte samljevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da redate: 2 kore, pamješavinu šećera i oraha i tako redom dok ne ispunite pleh. Isjecite baklavu na kockice ilitrougliće.
korak2
5
:
margarin
Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isječenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
korak3
5
Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
korak4
5
:
šećer, voda, limun
Napraviti preliv za baklavu od mješavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuhati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
korak5
5
Prohlađena baklava se tada prelije prelivom i ostavi da odstoji.
Recept kao PDF
Podijelite sa prijateljima
Aktiviraj video
Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve