Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baklava

0
55Min
Lako
Jelo koje ne treba posebno predstavljati - Baklava! :)

Sastojci

-
10 porcija
+

Ovo jelo je optimizirano za 10 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

500  g
orasi
250  g
margarin
450  g
šećer
5  šalice
voda
2 
limun

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
680.46
Ugljikohidrati
52.04
Masti
52.78
Bjelančevine
7.66
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

55 Minuta
korak1
10 Min
Pomiješajte samljevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da redate: 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha i tako redom dok ne ispunite pleh. Isjecite baklavu na kockice ili trougliće.
korak2
10 Min
Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isječenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
korak3
20 Min
Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
korak4
10 Min
Napraviti preliv za baklavu od mješavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuhati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
korak5
5 Min
Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Baklava

korak1 5

korak1
: orasi, šećer

Pomiješajte samljevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da redate: 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha i tako redom dok ne ispunite pleh. Isjecite baklavu na kockice ili trougliće.

Baklava

korak2 5

korak2
: margarin

Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isječenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

korak3 5

korak3

Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

korak4 5

korak4
: šećer, voda, limun

Napraviti preliv za baklavu od mješavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuhati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

korak5 5

korak5

Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime