Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Baklava

Baklava

(0)
55 Min
Lako

Sastojci

10 porcija

Ovo jelo je optimizirano za 10 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
orasi
250  g
margarin
450  g
šećer
5  šalice
voda
2 
limun
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
52 g
Energija
680.5 kcal
Masti
52.8 g
Bjelančevine
7.7 g
Podaci po obroku

Uputstvo

55 Minuta
  • korak1

    10 Min
    Pomiješajte samljevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da redate: 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha i tako redom dok ne ispunite pleh. Isjecite baklavu na kockice ili trougliće.
  • korak2

    10 Min
    Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isječenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.
  • korak3

    20 Min
    Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.
  • korak4

    10 Min
    Napraviti preliv za baklavu od mješavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuhati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
  • korak5

    5 Min
    Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.
Baklava

korak1 5

korak1
: šećer, orasi

Pomiješajte samljevene orahe i 100g šećera a zatim u pleh krenite da redate: 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha i tako redom dok ne ispunite pleh. Isjecite baklavu na kockice ili trougliće.

Baklava

korak2 5

korak2
: margarin

Ulje i margarin zajedno rastopiti u manjem loncu i zatim isječenu baklavu preliti, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

korak3 5

korak3

Baklavu peći na 180c dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

korak4 5

korak4
: limun, voda, šećer

Napraviti preliv za baklavu od mješavine vode, šećera i soka od dva limuna, preliv kuhati na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

korak5 5

korak5

Prohlađenu baklavu preliti prelivom i ostaviti da odstoji.

Recept kao PDF

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
6 + 2 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • 4. srpnja
  • 5. svibnja
  • balkanska
  • Bez glutena
  • Bez glutena
  • Bez jaja
  • Bez laktoze
  • Bez laktoze
  • Bez orašastih plodova / kikirikija
  • Bez rakova
  • Bez ribe
  • Bez svinjetine
  • Couve
  • Dan za igru
  • Desert
  • Dječja zabava
  • Doručak
  • Drugo jelo
  • Filmska večer
  • Glavno jelo
  • Jesen
  • Juha
  • ležeran
  • Ljeto
  • Malo soli
  • Mardi Gras
  • Noć vještica
  • Nogometna utakmica
  • Nove godine
  • Obiteljski obroci
  • Pescetarian
  • Pića
  • Piće
  • Poslijepodne
  • Predjela
  • Predjelo
  • Prijatelji
  • Prilog
  • proljeće
  • Proslava
  • Rođendan
  • Romantična večer
  • Roštilj
  • Ručak
  • Salata
  • Set obroka
  • Starter
  • Sveti Patrick
  • Tapas
  • Thanksgiving
  • turska
  • Uskrs
  • Užina
  • Užina
  • Valentinovo
  • Večera
  • Večera
  • vegetarijansko
  • Vrhunski desert
  • Zima
  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići