Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Zapečena piletina sa šampinjonima

Zapečena piletina sa šampinjonima

(0)
45 Min
Srednji

Sastojci

6 porcija

Ovo jelo je optimizirano za 6 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
700  g
piletina
500  g
bijeli šampinjoni
150  g
kiselo vrhnje
30  g
MAGGI ideja za piletinu sa 4 vrste sira
1 
luk
20  g
češnjak
5  g
senf
100  g
brašna
10  ml
suncokretovo ulje
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
20.2 g
Energija
419.9 kcal
Masti
25.4 g
Bjelančevine
27.5 g
Podaci po obroku

Uputstvo

45 Minuta
  • korak1

    15 Min
    Crni i bijeli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno isjeckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umjerenoj temperaturi.
  • korak2

    5 Min
    Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku i MAGGI ideju za piletinu sa 4 vrste sira..
  • korak3

    5 Min
    Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju, sve dok ne porumeni sa obje strane, otprilike 5 minuta.
  • korak4

    20 Min
    U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smjesu od šampinjona, preko poredati filete, malo ih utisnuti u smjesu, i peći na prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak minuta.
Zapečena piletina sa šampinjonima

korak1 4

korak1
: šampinjoni, češnjak, luk, suncokretovo ulje

Crni i bijeli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno isjeckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umjerenoj temperaturi.

Zapečena piletina sa šampinjonima

korak2 4

korak2
: kiselo vrhnje, MAGGI ideja za piletinu sa 4 vrste sira

Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku i MAGGI ideju za piletinu sa 4 vrste sira..

Zapečena piletina sa šampinjonima

korak3 4

korak3
: senf, piletina, brašno, suncokretovo ulje

Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju, sve dok ne porumeni sa obje strane, otprilike 5 minuta.

Zapečena piletina sa šampinjonima

korak4 4

korak4 korak4
: piletina, šampinjoni

U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smjesu od šampinjona, preko poredati filete, malo ih utisnuti u smjesu, i peći na prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak minuta.

Recept kao PDF

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
1 + 1 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Couve
  • Drugo jelo
  • fuzija
  • Glavno jelo
  • Izvor proteina
  • Jesen
  • ležeran
  • Ljeto
  • Nizak udio šećera
  • Obiteljski obroci
  • Pića
  • Porcija povrća/voća
  • Poslijepodne
  • Predjela
  • Predjelo
  • Prijatelji
  • Prikladan za proračun
  • Prilog
  • proljeće
  • Proslava
  • Rođendan
  • Romantična večer
  • Ručak
  • Set obroka
  • sportski
  • Užina
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi
  • Visoki udio proteina
  • Za dvoje

Još zanimljivih recepata

Show more recipes

  • Zapečena tjestenina

    Zapečena tjestenina

    43 Min Srednji

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići
  • Izjava o pristupačnosti