Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Svježe povrće na drvenom stolu

Savjeti za odabir svježeg povrća

Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći uvijek odabrati svježe povrće

Šparoge

Obratite pažnju na svijetlozelene peteljke s krutim vrhovima, koje ne smiju biti previše tvrde i drvenaste.

Avokado

Avokado je spreman za jelo kada mu je kora tamna, a on lagano mekan, ali ne kašast na dodir.

Cvekla

Odaberite cveklu koja je čvrsta i još pričvršćena na svoje crvene stabljike i svježe zelene vrhove. Cvekla bez njenih vrhova obično je starija, stoga je upotrijebite što je prije moguće.

Brokula

Glavice trebaju biti čvrste i tamnozelene boje, izbjegavajte vrlo debele peteljke.

Mrkva

Potražite čvrstu mrkvu s relativno glatkom kožom. Nastojte izbjeći deblju mrkvu jer joj je sredina najčešće previše tvrda. Bolje kupiti mrkvu koja se prodaje pojedinačno od one upakirane, jer ponekad znaju ispuštati vlagu.

Krastavci

Potražite tamnozelene krastavce besprijekorne kore, čvrste na dodir.

Celer

Treba biti čvrst, svijetlozelene boje, bez tamnih mrljica ili promjene boje.

Patlidžan

Odaberite patlidžan glatke kore, bez mekanih udubina ili promjene boje.

Bijeli luk

Potražite punašne i čvrste lukovice koje su potpuno obložene njegovom koricom nalik tkivu. Izbjegavajte one koji imaju zelene klice i naznake smeđe boje.

Poriluk

Potražite poriluk koji ima tamnozelene listove i bijele peteljke. Listovi koji imaju žute i smeđe mrlje obično su prezreli.

Gljive

Potražite gljive bez tamnih mrljica. Svježe gljive nisu naborane.

Krompir

Odaberite čvrsti krompir koji nema tamnih mrljica i pukotina.

Luk

Odaberite čvrsti smeđi luk koji je još uvijek obavijen kožom, bez zelenih klica ili gnjecavosti.

Crvena paprika

Odaberite crvenu papriku guste i glatke kože, bez mekih mrlja ili promjene boje.

Špinat

Odaberite špinat koji je žive zelene boje, ne smije biti gnjecav, žut ili uveo.

Slatki krompir

Odaberite slatki krumpir koji nema pukotina ili mekih udubina.

Tikvice

Odaberite tikvice koje imaju čvrstu, tamnozelenu koru. Stare tikvice su mekane i naborane.

Šareno povrće raspoređeno na tanjir

Kako se zdravo hraniti bez da potrošite previše

Popularni mit je da je zdrava prehrana skupa. Evo nekoliko savjeta koji vam pomažu hraniti se zdravo, a istovremeno uštedjeti novac...
Pročitajte više
  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići
  • Izjava o pristupačnosti