Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Majka i djeca za stolom

Pravila ponašanja za stolom

Od malena je poželjno upućivati na važnost dobrog ponašanja za stolom. I dalje smatramo da bi se pravila dobrog ponašanja trebala primjenjivati ​​do određene mjere jer je mnoštvo primjera da izuzetno pozitivno oblikuju interakciju s ljudima. Kao porodica, važno je barem nekoliko puta tjedno naći se zajedno za stolom i jesti.

Prvo pravilo za stolom je obvezno pranje ruku prije jela. Drugo pravilo je podsjetiti svih da sjede uspravno - pogotovo ako imate goste. Smatramo da je važno djecu učiti da vode računa o svakom gostu koji dolazi na večeru, napominjući da je pristojno prvo poslužiti upravo njih. Zlatno je pravilo da se salvetom brišu usta i ruke ako na klipu jedete hranu poput kukuruza.

Također je važno podsjetiti svoju obitelj da za sve postoji mjesto i vrijeme - za vrijeme večere, mjesto za stolom trebalo bi biti rezervirano za večeru, a ne za gledanje u bilo koji ekran. Dakle, nema televizora dok večera ne završi. Također, stol će izgledati otmjenije ako koristimo tanjire i šoljice iz istog seta - sve dok za njega ne dođu djeca koja zahtijevaju svoje plastične, šarene tanjire, zelene šoljice, posebnu viljušku i nož. Njima uvijek popustimo.

Ako pripremamo roštilj, atmosfera može postati prilično burna jer udišemo mirise mesa i kobasica i svi postaju jako gladni. Pravila ponašanja za stolom tada smiju postati ležernija jer su to situacije kada najčešće večeramo vani, a djeca se okupe tek nakon igre. Ipak, vrijede ista pravila: operite ruke i pričekajte dok svi ne sjednu prije nego što započnete s jelom. Ako smo pripremali piletinu, najčešće je jedemo rukama, ali prste nikada ne ližemo jer je to nekulturno. Oh, na kraju uvijek zahvalimo kuharici.

Hrana na stolu

Ideje za međuobrok

Poslužite odabrane umake s malo masnoće ili domaći guacamole s povrćem...
Pročitajte više
  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići