Jesti vani, uz upaljen roštilj, uživajući u svakoj zraci sunca; u vrtu ili parku. Kada je vrijeme lijepo, ne postoji nam draži način za provoditi vrijeme! Na roštilju možete pripremiti puno više od ražnjića i hamburgera. Primjerice, grilovano povrće od kojega se može pripremiti ukusna salata, a ukusno je i kao samostalno jelo. Riba je također jako fina pripremljena na roštilju. Niste grill majstor? Mi smo zato tu da vam pomognemo savjetima za savršen roštilj!

1. Ugljen se brzo zagrije, ali još brže i ohladi. Grill briketi: sporije se zagriju, ali i duže zadržavaju toplinu.

2. Prilikom okretanja mesa za vrijeme pečenja, nemojte koristiti viljušku jer time meso gubi svoju tekućinu i sočnost.

3. Meso i povrće koje ćete peći na roštilju narežite na jednake dijelove. Time ćete postići da hrana bude gotova u isto vrijeme.

4. Povrće dobro za roštiljanje uključuje papriku, tikvice, patlidžan i kukuruz na klipu.

5. Koristite pola limuna za čišćenje rešetke između: rešetku istrljajte rezanim limunom. To osigurava neutralisanje okusa prethodnih jela koja su bila na roštilju. Na primjer, vaš komad mesa neće imati okus ribe.

6. Ne ostavljajte sirovo meso dugo vani, već ga stavite vani samo kad je roštilj dovoljno topao da se peče na roštilju. Pazite da sirovo meso držite na hladnom mjestu dok roštiljate. Meso se najbolje kuha na roštilju kada je sobne temperature.

7. Ne okrećite meso prečesto, već mu dajte vremena da porumeni.

8. Marinirano meso osušite prije stavljanja na roštilj. Prevlažno meso može izazvati plamen.

9. Ne stavljajte sol na meso prethodno. Sol osigurava izdvajanje vlage iz mesa, čineći manje vjerovatnom smeđu boju.

10. Lako se čisti roštilj? Stavite rešetku u travu nakon upotrebe. Sljedećeg jutra rosa je olabavila većinu prljavštine.

Puno zabave sa roštilja!