Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga
  • Recepti
  • Časopis
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • MAGGI
  • Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga
  • Recepti
  • Časopis
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • MAGGI
  • Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

(0)
115Min
Srednji
Za ljetni porodični ručak spremite lagano vegi jelo - vegetarijanske lazanje od plavog patlidžana.

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
patlidžan
30  g
češnjak
1 
luk
1  tbsp
maslinovo ulje
2  tsp
origano
800  g
sos od paradajza
5  g
biber crni
1  tbsp
parmezan
1 
jaje
6  grančice
peršin
100  g
mozzarella
5  g
MAGGI magija okusa
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
304.17
Ugljikohidrati
42.15
Bjelančevine
16.58
Masti
10.73
Podaci po obroku

Uputstvo

115 Minuta
  • korak1

    5 Min
    Zagrijte rernu na 200 stepeni.
  • korak2

    45 Min
    Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.
  • korak3

    10 Min
    Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.
  • korak4

    5 Min
    U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.
  • korak5

    10 Min
    U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.
  • korak6

    35 Min
    Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.
  • korak7

    5 Min
    Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak1 7

korak1

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak2 7

korak2 korak2
: patlidžan

Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak3 7

korak3
: češnjak, luk, maslinovo ulje, origano, sos od paradajza, biber crni, MAGGI magija okusa

Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak4 7

korak4
: biber crni, parmezan, jaje, peršin

U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak5 7

korak5
: patlidžan, sos od paradajza, parmezan, mozzarella

U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak6 7

korak6 korak6 korak6

Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak7 7

korak7 korak7 korak7

Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!

Recept kao PDF

Podijelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
1 + 18 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Drugo jelo
  • fuzija
  • Glavno jelo
  • Jesen
  • Kuvanje sa decom
  • Ljeto
  • Obitelj
  • Obiteljski obroci
  • Poslijepodne
  • Prijatelji
  • Prikladan za proračun
  • proljeće
  • Proslava
  • Romantična večer
  • Ručak
  • Set obroka
  • Starter
  • talijanska
  • Užina
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi
  • Za dvoje
  • Zima

Još zanimljivih recepata

Show more recipes

  • Caprese salata

    Caprese salata

    10 Min Lako
  • Punjeni patlidžan

    Punjeni patlidžan

    47 Min Lako
  • Ljuta kajgana

    Ljuta kajgana

    15 Min Lako
  • Složenac od patlidžana

    Složenac od patlidžana

    80 Min Srednji

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići