Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

0
115Min
Srednji
Za ljetni porodični ručak spremite lagano vegi jelo - vegetarijanske lazanje od plavog patlidžana.

Sastojci

-
4 porcije
+

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

3 
patlidžan
30  g
češnjak
1 
luk
1  tbsp
maslinovo ulje
2  tsp
origano
800  g
sos od paradajza
5  g
biber crni
1  tbsp
parmezan
1 
jaje
6  grančice
peršin
100  g
mozzarella
5  g
MAGGI magija okusa

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
304.17
Ugljikohidrati
42.15
Bjelančevine
16.58
Masti
10.73
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

115 Minuta
korak1
5 Min
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
korak2
45 Min
Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.
korak3
10 Min
Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.
korak4
5 Min
U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.
korak5
10 Min
U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.
korak6
35 Min
Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.
korak7
5 Min
Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak1 7

korak1

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak2 7

korak2 korak2
: patlidžan

Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak3 7

korak3
: češnjak, luk, maslinovo ulje, origano, sos od paradajza, biber crni, MAGGI magija okusa

Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak4 7

korak4
: biber crni, parmezan, jaje, peršin

U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak5 7

korak5
: patlidžan, sos od paradajza, parmezan, mozzarella

U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak6 7

korak6 korak6 korak6

Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak7 7

korak7 korak7 korak7

Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 1

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime
J JANE
Sat

HI

Učitajte više