Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

(0)
115 Min
Srednji

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
patlidžan
30  g
češnjak
1 
luk
1  tbsp
maslinovo ulje
2  tsp
origano
800  g
sos od paradajza
5  g
biber crni
1  tbsp
parmezan
1 
jaje
6  grančice
peršin
100  g
mozzarella
5  g
MAGGI magija okusa
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
42.1 g
Energija
304.2 kcal
Masti
10.7 g
Bjelančevine
16.6 g
Podaci po obroku

Uputstvo

115 Minuta
  • korak1

    5 Min
    Zagrijte rernu na 200 stepeni.
  • korak2

    45 Min
    Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.
  • korak3

    10 Min
    Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.
  • korak4

    5 Min
    U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.
  • korak5

    10 Min
    U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.
  • korak6

    35 Min
    Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.
  • korak7

    5 Min
    Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!
Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak1 7

korak1

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak2 7

korak2 korak2
: patlidžan

Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak3 7

korak3
: luk, češnjak, origano, biber crni, sos od paradajza, MAGGI magija okusa, malinovo ulje

Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak4 7

korak4
: peršin, jaje, parmezan, biber crni

U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak5 7

korak5
: patlidžan, sos od paradajza, parmezan, mozzarella

U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak6 7

korak6 korak6 korak6

Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.

Vegeterijanske lazanje od plavog patlidžana

korak7 7

korak7 korak7 korak7

Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!

Recept kao PDF

Rerating

Cjelokupna ocjena

4.0 od 5
4
Broj recenzija: 1
Napišite svoje mišljenje
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Recenzije

4

JANE

HI
Anonimus (not verified) 06/10/2021-06:00 CEST
Is this a helpful Review?

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
2 + 2 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Drugo jelo
  • fuzija
  • Glavno jelo
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Jesen
  • Kuvanje sa decom
  • Ljeto
  • Malo soli
  • Nizak udio šećera
  • Obiteljski obroci
  • Porcija povrća/voća
  • Porodično
  • Poslijepodne
  • Prijatelji
  • Prikladan za proračun
  • proljeće
  • Proslava
  • Romantična večer
  • Ručak
  • Set obroka
  • Starter
  • talijanska
  • Užina
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi
  • Visoki udio proteina
  • Visoki udio vlakana
  • Za dvoje
  • Zima
  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići