Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Špikovana jagnjetina

0
120Min
Srednji
Ukusna praznična jagnjetina za celu porodicu

Sastojci

-
10 porcija
+

Ovo jelo je optimizirano za 10 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

2  kg
jagnjetina
500  g
krompir
250  g
mrkva
1.5  šalice
maslinovo ulje
5  g
biber crni
20  g
ruzmarin
1.5  šalice
voda
1 
češnjak
10  g
MAGGI magija okusa

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
428.23
Ugljikohidrati
27.12
Masti
34.41
Bjelančevine
9.77
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

120 Minuta
Začiniti jagnjetinu
10 Min
Jagnetinu začinite Biberom i MAGGI magijom okusa pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru
Špikujte jagnjetinu
10 Min
Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i bijelim lukom
Dodajte povrće i začinite
5 Min
Operite i oljuštite krompir i mrkvu, pa isjecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom, MAGGI magijom okusa i biberom.
Ispecite jagnjetinu
90 Min
Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190c 90 minuta (okrenite meso poslije nekih 45 minuta pečenja). Špikovana jagnjetina
Špikovana jagnjetina

Začiniti jagnjetinu 4

Začiniti jagnjetinu
: jagnjetina, biber crni, MAGGI magija okusa

Jagnetinu začinite Biberom i MAGGI magijom okusa pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru

Špikovana jagnjetina

Špikujte jagnjetinu 4

Špikujte jagnjetinu
: jagnjetina, ruzmarin, češnjak

Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i bijelim lukom

Špikovana jagnjetina

Dodajte povrće i začinite 4

Dodajte povrće i začinite Dodajte povrće i začinite
: jagnjetina, krompir, mrkva, biber crni, MAGGI magija okusa

Operite i oljuštite krompir i mrkvu, pa isjecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom, MAGGI magijom okusa i biberom.

Špikovana jagnjetina

Ispecite jagnjetinu 4

Ispecite jagnjetinu Ispecite jagnjetinu
: maslinovo ulje, voda

Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190c 90 minuta (okrenite meso poslije nekih 45 minuta pečenja).

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime