Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Špikovana jagnjetina

Špikovana jagnjetina

(0)
120 Min
Srednji

Sastojci

10 porcija

Ovo jelo je optimizirano za 10 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
jagnjetina
500  g
krompir
250  g
mrkva
1.5  šalice
maslinovo ulje
5  g
biber crni
20  g
ruzmarin
1.5  šalice
voda
1 
češnjak
10  g
MAGGI magija okusa
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
27.5 g
Energija
429.8 kcal
Masti
34.4 g
Bjelančevine
9.8 g
Podaci po obroku

Uputstvo

120 Minuta
  • Začiniti jagnjetinu

    10 Min
    Jagnetinu začinite Biberom i MAGGI magijom okusa pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru
  • Špikujte jagnjetinu

    10 Min
    Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i bijelim lukom
  • Dodajte povrće i začinite

    5 Min
    Operite i oljuštite krompir i mrkvu, pa isjecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom, MAGGI magijom okusa i biberom.
  • Ispecite jagnjetinu

    90 Min
    Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190c 90 minuta (okrenite meso poslije nekih 45 minuta pečenja). Špikovana jagnjetina
Špikovana jagnjetina

Začiniti jagnjetinu 4

Začiniti jagnjetinu
: jagnjetina, biber crni, MAGGI magija okusa

Jagnetinu začinite Biberom i MAGGI magijom okusa pa je ostavite da ostoji 2 sata u frižideru

Špikovana jagnjetina

Špikujte jagnjetinu 4

Špikujte jagnjetinu
: jagnjetina, ruzmarin, češnjak

Izvadite jagnjetinu iz frižidera pa je špikujte ruzmarinom i bijelim lukom

Špikovana jagnjetina

Dodajte povrće i začinite 4

Dodajte povrće i začinite Dodajte povrće i začinite
: krompir, mrkva, biber crni, MAGGI magija okusa, jagnjetina

Operite i oljuštite krompir i mrkvu, pa isjecite na krupnije komade i dodajte u pleh sa jagnjetinom, MAGGI magijom okusa i biberom.

Špikovana jagnjetina

Ispecite jagnjetinu 4

Ispecite jagnjetinu Ispecite jagnjetinu
: voda, malinovo ulje

Sve prelijte maslinovim uljem, dodajte pola čaše vode pa stavite da se peče na 190c 90 minuta (okrenite meso poslije nekih 45 minuta pečenja).

Recept kao PDF

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
9 + 11 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Glavno jelo
  • Izvor vlakana
  • Jesen
  • Kišna sezona
  • Kuvanje sa decom
  • Ljeto
  • Malo soli
  • nacionalna
  • Obiteljski obroci
  • Pića
  • Porcija povrća/voća
  • proljeće
  • Proslava
  • Roštilj
  • Ručak
  • Set obroka
  • S mesom
  • Starter
  • Uskrs
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi
  • Zima
  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići