Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Španska Paelja

0
30Min
Lako
Predstavljamo vam najpoznatija jela svjetskih kuhinja. Krećemo od Španije gdje ćemo zajedno probati čuvenu Paelju!

Sastojci

-
5 porcije
+

Ovo jelo je optimizirano za 5 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

350  g
riža dugog zrna
200  g
škampi
200  g
dagnje
150  g
lignje
100  g
salata od tune
1 
paprika
0.1  g
biber crni
250  g
sok od rajčice
2 
luk
150  g
grašak
2  tsp
maslinovo ulje
0.35  g
šafran
1 
limunov sok
2  g
MAGGI magija okusa

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
442.12
Ugljikohidrati
64.17
Masti
7.11
Bjelančevine
29.79
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

30 Minuta
korak1
5 Min
U tavi (nekoj većoj da bi svi sastojci stali) propržite crni luk, dodajte sjeckanu papriku i grašak. Sve kratko pržite.
korak2
5 Min
Dodajte gnječeni bijeli luk i paradajz. Nastavite sa prženjem uz miješanje sastojaka. Dodajte lignje i tunjevinu i kratko propržite.
korak3
15 Min
Dodajte rižu i sve zajedno kratko pržite da riža primi ukuse a onda nalijte vodom (ili ribljim temeljcem ako imate). Vode treba da bude 2 puta više nego ostalih sastojaka. Kuhajte nekih 15-tak minuta uz stalno miješanje.
korak4
5 Min
Pred sam kraj dodajte dagnje i gambore, krčakajte par minuta i skinite sa vatre. Čim skinete sa vatre u paelju iscijedite sok od 1 limuna. Prijatno!
Španska Paelja

korak1 4

korak1 korak1
: paprika, luk

U tavi (nekoj većoj da bi svi sastojci stali) propržite crni luk, dodajte sjeckanu papriku i grašak. Sve kratko pržite.

Španska Paelja

korak2 4

korak2 korak2
: lignje, salata od tune, sok od rajčice, luk

Dodajte gnječeni bijeli luk i paradajz. Nastavite sa prženjem uz miješanje sastojaka. Dodajte lignje i tunjevinu i kratko propržite.

Španska Paelja

korak3 4

: riža dugog zrna

Dodajte rižu i sve zajedno kratko pržite da riža primi ukuse a onda nalijte vodom (ili ribljim temeljcem ako imate). Vode treba da bude 2 puta više nego ostalih sastojaka. Kuhajte nekih 15-tak minuta uz stalno miješanje.

Španska Paelja

korak4 4

: maslinovo ulje, šafran, limunov sok

Pred sam kraj dodajte dagnje i gambore, krčakajte par minuta i skinite sa vatre. Čim skinete sa vatre u paelju iscijedite sok od 1 limuna. Prijatno!

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime