Zbog svojih hranljivih vrijednosti, riba bi trebala
biti sastavni dio našeg jelovnika najmanje dva
puta tjedno. Predstavljamo vam ljetni recept za salatu sa oslićem koji će vas osvježiti ove
sedmice.
Sastojci
4
porcije
Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Filete oslića pospite limunovim sokom i kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Pazite da se meso ne raspadne. Kad se riba skuha, narežite je na manje komade
Tjestenina
10 Min
Skuhati tjesteninu.
Priprema povrća
5 Min
Nasjeckati ostatak svježeg povrća, masline i sušenu rajčicu.
Miješanje
2 Min
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, peršin i sok jednog limuna, pa dodajte senf i sol. Sve sjedinite u jednu smjesu i vodite računa da se meso ne raspadne prilikom miješanja.
Priprema ribe
4
:
oslić, limun
Filete oslića pospite limunovim sokom i kuhajte u slanoj vodi oko 10 minuta. Pazite da se meso ne raspadne. Kad se riba skuha, narežite je na manje komade
Tjestenina
4
:
tjestenina
Skuhati tjesteninu.
Priprema povrća
4
:
luk, zelena ili žuta paprika, masline, peršin, češnjak
Nasjeckati ostatak svježeg povrća, masline i sušenu rajčicu.
U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, peršin i sok jednog limuna, pa dodajte senf i sol. Sve sjedinite u jednu smjesu i vodite računa da se meso ne raspadne prilikom miješanja.
Recept kao PDF
Podijelite sa prijateljima
Aktiviraj video
Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve