
Pizza sa plodovima mora
Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje
Savjeti & Trikovi
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Hranjive vrijednosti proizvoda
Uputstvo
korak1
30 Minkorak2
5 Minkorak3
20 Min
korak1 3
U pola litra mlakog mlijeka rastopite paketić kvasca sa kašičicom šećera. Kad kvasac počne da nadolazi dodajte 2-3 kašike ulja, kašičicu soli i brašna taman toliko da se sve zamijesi mekše, rastezljivo tijesto. Tijesto ostaviti da nadođe, zatim ga premijesite i razvucite podloge za pizzu prema veličini pleha.

korak2 3
Morske plodove prodinstajte na malo ulja i u bijelom vinu. Posolite i pobiberite. Dodajte sitno seckani peršun i beli luk.

korak3 3
Razvučeno tijesto za pizzu prekrijte sa Gauda sirom, preko stavite morske plodove. Poredajte preko nasjeckani paradajz i malo sjeckanih ljutih feferona. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Recept kao PDF
PreuzmiteAktiviraj video
Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve