Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
U pola litra mlakog mlijeka rastopite paketić kvasca sa kašičicom šećera. Kad kvasac počne da nadolazi dodajte 2-3 kašike ulja, kašičicu soli i brašna taman toliko da se sve zamijesi mekše, rastezljivo tijesto. Tijesto ostaviti da nadođe, zatim ga premijesite i razvucite podloge za pizzu prema veličini pleha.
Morske plodove prodinstajte na malo ulja i u bijelom vinu. Posolite i pobiberite. Dodajte sitno seckani peršun i beli luk.
Razvučeno tijesto za pizzu prekrijte sa Gauda sirom, preko stavite morske plodove. Poredajte preko nasjeckani paradajz i malo sjeckanih ljutih feferona. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Napišite svoje mišljenje