Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Nasjeckajte luk i gljive na komade srednje veličine.
U loncu zagrijte maslinovo ulje sa puterom i na njemu dinstajte crni i bijeli luk par minuta.
Skuhajte MAGGI krem supu od gljiva po uputstvu sa pakovanja, a na izdinstani luk ubacite miješane svježe pečurke.
Zalijte pripremljenom MAGGI krem supom i dinstajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi promiješajte i dodajte malo tople vode da postignete gustinu gulaša kakvu želite.
Pred kraj kuhanja umiješajte nasjeckani svježi peršun i začinite biberom. Ukoliko želite možete zgusnuti gulaš sa kašikom brašna. Nakon dodavanja brašna promiješajte i pustite da se kuha još par minuta prije služenja.
Napišite svoje mišljenje