Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aromatični komadi piletine

0
785Min
Lako
Aromatična piletina je savršeni recept sa sve sladokusce koji uživaju da eksperimentišu sa ukusima.

Sastojci

-
6 porcije
+

Ovo jelo je optimizirano za 6 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

5 
limun
10  g
đumbir
4  tsp
đumbir u prahu
4  tsp
korijander u prahu
1.5  tbsp
med
2  tbsp
maslinovo ulje
1  kg
piletina
10  g
češnjak

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Energija
428.05
Ugljikohidrati
6.94
Masti
30.08
Bjelančevine
31.45
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

785 Minuta
korak1
5 Min
Iscijedite jedan limun, a ostala 4 presijecite na pola i ostavite sa strane
korak2
5 Min
U avanu pomiješajte limunov sok, bijeli luk, svježi i đumbir u prahu, korijander i med i dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete gustu pastu.
korak3
720 Min
Razmažite dobijenu pastu preko komada piletine, i dobro utrljajte u sve procijepe u mesu. Najbolje bi bilo da ostavite da se marinira u ovom sosu preko noći.
korak4
5 Min
Zagrijte rernu na 190 stepeni. Isjeckajte ostale limunove na sitne komade (sa sve korom).
korak5
5 Min
U pleh stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na plotni. Uklonite marinadu sa piletine, začinite i postavite u pleh tako da je kožica sa donje strane kako bi dobila boju prije nego što stavite u rernu.
korak6
5 Min
Dodajte isjeckani limun u pleh, i promiješajte da budu u ulju. Okrenite piletinu tako da je kožica sa gornje strane.
korak7
40 Min
Stavite pleh u rernu na 30-40 minuta. Provjeravajte povremeno jer med može lako da zagori. Kada jelo bude spremno biće zlatno braon i ljepljivo. Pre nego što poslužite pustite da odstoji 5 minuta.
Aromatični komadi piletine

korak1 7

korak1 korak1
: limun

Iscijedite jedan limun, a ostala 4 presijecite na pola i ostavite sa strane

Aromatični komadi piletine

korak2 7

korak2 korak2
: limun, đumbir, đumbir u prahu, korijander u prahu, med, maslinovo ulje, češnjak

U avanu pomiješajte limunov sok, bijeli luk, svježi i đumbir u prahu, korijander i med i dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete gustu pastu.

Aromatični komadi piletine

korak3 7

korak3
: piletina

Razmažite dobijenu pastu preko komada piletine, i dobro utrljajte u sve procijepe u mesu. Najbolje bi bilo da ostavite da se marinira u ovom sosu preko noći.

Aromatični komadi piletine

korak4 7

korak4
: limun

Zagrijte rernu na 190 stepeni. Isjeckajte ostale limunove na sitne komade (sa sve korom).

Aromatični komadi piletine

korak5 7

korak5
: maslinovo ulje, piletina

U pleh stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na plotni. Uklonite marinadu sa piletine, začinite i postavite u pleh tako da je kožica sa donje strane kako bi dobila boju prije nego što stavite u rernu.

Aromatični komadi piletine

korak6 7

korak6 korak6
: limun

Dodajte isjeckani limun u pleh, i promiješajte da budu u ulju. Okrenite piletinu tako da je kožica sa gornje strane.

Aromatični komadi piletine

korak7 7

korak7

Stavite pleh u rernu na 30-40 minuta. Provjeravajte povremeno jer med može lako da zagori. Kada jelo bude spremno biće zlatno braon i ljepljivo. Pre nego što poslužite pustite da odstoji 5 minuta.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime