Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Gulaš od gljiva

Gulaš od gljiva

(0)
50 Min
Srednji

Sastojci

4 porcije

Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
šampinjoni
400  g
bukovača
2 
luk
20  g
češnjak
3  tbsp
maslinovo ulje
5  grančice
peršin
50  g
maslac
5  g
biber crni
52  g
MAGGI krem supa od gljiva
Kopirajte

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
18.4 g
Energija
292.9 kcal
Masti
22.7 g
Bjelančevine
8.3 g
Podaci po obroku

Uputstvo

50 Minuta
  • korak1

    5 Min
    Nasjeckajte luk i gljive na komade srednje veličine.
  • korak2

    5 Min
    U loncu zagrijte maslinovo ulje sa puterom i na njemu dinstajte crni i bijeli luk par minuta.
  • korak3

    5 Min
    Skuhajte MAGGI krem supu od gljiva po uputstvu sa pakovanja, a na izdinstani luk ubacite miješane svježe pečurke.
  • korak4

    30 Min
    Zalijte pripremljenom MAGGI krem supom i dinstajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi promiješajte i dodajte malo tople vode da postignete gustinu gulaša kakvu želite.
  • korak5

    5 Min
    Pred kraj kuhanja umiješajte nasjeckani svježi peršun i začinite biberom. Ukoliko želite možete zgusnuti gulaš sa kašikom brašna. Nakon dodavanja brašna promiješajte i pustite da se kuha još par minuta prije služenja.
Gulaš od gljiva

korak1 5

korak1 korak1
: luk, šampinjoni, bukovača

Nasjeckajte luk i gljive na komade srednje veličine.

Gulaš od gljiva

korak2 5

korak2
: luk, maslac, češnjak, malinovo ulje

U loncu zagrijte maslinovo ulje sa puterom i na njemu dinstajte crni i bijeli luk par minuta.

Gulaš od gljiva

korak3 5

korak3
: češnjak, šampinjoni, luk, bukovača, MAGGI krem supa od gljiva

Skuhajte MAGGI krem supu od gljiva po uputstvu sa pakovanja, a na izdinstani luk ubacite miješane svježe pečurke.

Gulaš od gljiva

korak4 5

korak4

Zalijte pripremljenom MAGGI krem supom i dinstajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi promiješajte i dodajte malo tople vode da postignete gustinu gulaša kakvu želite.

Gulaš od gljiva

korak5 5

korak5
: biber crni, peršin

Pred kraj kuhanja umiješajte nasjeckani svježi peršun i začinite biberom. Ukoliko želite možete zgusnuti gulaš sa kašikom brašna. Nakon dodavanja brašna promiješajte i pustite da se kuha još par minuta prije služenja.

Recept kao PDF

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih medijskih stavki.
5 + 9 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Drugo jelo
  • Glavno jelo
  • Ispod 300 cal
  • Jesen
  • Kuvanje sa decom
  • ležeran
  • Ljeto
  • Nizak udio šećera
  • Nove godine
  • Obiteljski obroci
  • Pića
  • Porcija povrća/voća
  • Predjela
  • Predjelo
  • Prijatelji
  • Prikladan za proračun
  • Prilog
  • proljeće
  • Ručak
  • Set obroka
  • Užina
  • Užina
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi
  • Zima

Još zanimljivih recepata

Show more recipes

  • Tradicionalni gulaš

    Tradicionalni gulaš

    140 Min Srednji

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići