Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
SEM_Useful_tips_on_serving_humus

Uživajte u smrznutom voću i povrću napravljenom kod kuće

Proces smrzavanja omogućava da skladištite voće i povrće i koristite ga kada vam zatreba, u pravoj količini. Zato možete uživati u ukusnom voću i povrću čak i van sezone.

Prednosti smrzavanja
- Brojno voće i povrće ostaje svježije ako je zamrznuto. Na primjer: šparoge, brokula, grašak, sve vrste bobica, paprika i hrana s tamo zelenim lišćem
- Možete koristiti voće i povrće iz vlastitog vrta
- Proces pripreme ne zahtjeva veliki napor. Ne morate ni razmišljati o kiselosti povrća (kao u procesu konzerviranja) ili o dodatnim sastojcima
- Možete napraviti vlastitu mješavinu povrća spremnu za juhu ili gulaš

Kako zamrznuti povrće
Voće i povrće može stajati u zamrzivaču od 8 do 12 mjeseci, ako se pravilno pripremi i skladišti. Evo kako to napraviti:
1. Većinu povrća treba opariti prije stavljanja u zamrzivač
- kada pripremate povrće za parenje, trebate to napraviti na ovaj način: operite ga dobro od svih nečistoća i narežite ga na jednake dijelove da bi se ravnomjerno kuhalo
- stavite ga u kipuću vodu 1-3 minute (ovisno o povrću)
- brzo ga prebacite u posudu s hladnom vodom (oko 15C) kako biste zaustavili proces kuhanja, zaustavili aktivnost enzima i očuvali boju
2. Dodajte voće ili povrće u posudu u koju ste stavili papir za pečenje. Ostavite mjesta između i stavite ih u zamrzivač dok se ne zalede. S ovom metodom, voće i povrće se neće miješati a sačuvati ćete i prostor u zamrzivaču.
Zatim ga stavite u plastične vrećice koje ćete obilježiti imenom voća i povrća, kao i datumom smrzavanja.

Osnovna pravila kada želite smrznuti voće i povrće
1. Voće i povrće mora biti svježe. Ono koje je mekano, različite boje, kao i dijelove s mrljama treba odstraniti
2. Nakon što stavite voce i povrce u vrećice, trebate istisnuti što više zraka iz vrećice
3. Ako zamrzavate tekućinu, morate ostaviti dovoljno prostora za tekućinu da se proširi
4. Ako želite zamrznuti veću količinu voća i povrća, preporučljivo je da koristite odvojeni zamrzivač, a ne onaj u hladnjaku
5. Ne smrzavajte voće i povrće koje nije svježe
6. Pripremite hranu za zamrzavanje kao da je spremate za čuvanje (oljuštite ako je potrebno, podijelite u porcije)
7. Nije preporučljivo stavljati nikakvu tekućinu kada pakirate voće i povrće
8. Vakuum vrećice, čak i ako su malo skuplje od običnih, su dosta efikasnije i smrznuta hrana traje duže
9. Možete zamrznuti cijele paprike kako bi duže uživali u punjenim paprikama
10. Voćni sokovi ili umaci mogu biti smrznuti u teglama ili drugim staklenim posudama
11. Pečene paprike mogu biti zamrznute tijekom zime

Mi smo napravili naše zdrave zalihe za zimu. Što vi čekate?

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići