Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
tikvice

Tikvice

Osim što su bogate raznim hranjivim tvarima, tikvice su svestrane i veoma jednostavne za spremanje. Odličan su izbor vitamina A i E, ugljikohidrata, bjelančevina, biljnih vlakana, a čak se i njihovi cvjetovi mogu pripremiti na ukusan način. U nastavku smo vam pripremili nekoliko ideja za spremanje tikvica.
 

Pečene tikvice s parmezanom

U zdjeli pomiješajte naribani parmezan, sol, papar, origano i bosiljak. Narežite tikvice na komade duljine prsta, stavite u posudu za pečenje, prelijte s malo ulja i posipajte smjesom parmezana i začina. Ostavite da se peče u pećnici 15 minuta.

Mljevene tikvice
Trebat će vam:
1 izmljevena tikvica;
sir cheddar;
krušne mrvice;
bosiljak;
češnjak;
sol i papar.

Pomiješajte navedene sastojke, formirajte u jednoličnu smjesu i razvucite po pladnju za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici 15-20 minuta dok rubovi ne poprime zlatnu boju.

Lazanje od tikvica
Za početak, pripremite bešamel umak i mesni umak za klasične lazanje. Zatim zamijenite tjesteninu tikvicama koje ste narezali na tanke trakice. Posložite sve u posudi za pečenje kao i u uobičajenom receptu. Ostavite u pećnici 30 minuta s folijom i dodatnih pet minuta bez aluminijske folije.

Čips od tikvica
Iznimno popularno jelo u Grčkoj koje se lako priprema i ima puno manje kalorija nego čips od krumpira. Sve što trebate napraviti je narezati tikvice na tanke listiće, što ćete najlakše učiniti uz pomoć velike oštrice na ribežu. U zdjeli pomiješajte pšenično brašno sa solju, paprom i origanom. Uvaljajte sve listiće od tikvice u tu smjesu. Ispržite listiće tikvica u dubokom ulju, baš kao da pržite pomfrit. Ako se želite riješiti viška ulja, stavite dva papirnata ručnika na dno posude u koju ćete staviti čips. Jednostavno, hranjivo i iznimno svestrano! Ovo je tek nekoliko ideja za pripremu tikvica, no možete pronaći na desetke drugih ukusnih recepata.

Koji biste recept najprije htjeli isprobati?
 

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići