Teško vam je sjeckati začinsko bilje nožem? Slažemo se! Isprobajte mezzaluna nož na ružmarinu. Vidjeti ćete koliko je brzo i jednostavno, a sve bilje će se pretvoriti u fino sjeckano savršenstvo.
Ovo možete koristiti kada vam začinsko bilje ne služi za ukrašavanje. Stavite samo bilje u posudu, kao cvijeće u vazu i sjeckajte listiće kuhinjskim škarama.
Da, ovaj alat se ne koristi samo za tijesto i pizzu. S njim lako možete narezati paprike, mrkve, a krastavce čak i na listiće.
Neka digne ruku onaj tko se mučio narezati cherry rajčicu ili grožđe. Imamo rješenje. Sve te klizave sastojke možete staviti između 2 daske. Tako ćete osigurati da se ne mrdaju (ne pritišćite prejako da ih ne biste zgnječili). Nožem prođite između dvije daske i dobiti ćete 2 savršene polovice.
Kako poslužiti lubenicu? Poslužite je u kockama i vaši je gosti neće morati sami rezati na kriške i uprljati se. Evo kako to možete napraviti. Odrežite malo s vrha i dna lubenice, a zatim nastavite s ljuštenjem, trebati će vam veći nož. Zatim je prerežite na pola, a onda na jednake dijelove. Dijelove poredajte na dasku za rezanje i narežite ih na kocke.
Sjeckanje povrća kao što su mrkva i tikvice Julienne tehnikom, kako biste ga dodali u rezance prilično teško, ali postoji rješenje i za to. Prvo, prerežite povrće na pola, a zatim nožem napravite duboke rezove preko svake polovice. Rezove napravite onolike koliko želite da vam budu Julienne štapići. Zatim uzmite ljuštilicu i oljuštite i dobiti ćete Julienne štapiće!