Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Ragu

Ragu

Ragu je umak koji se u pravilu služi uz tjesteninu te dolazi u nekoliko varijanti, ovisno o količini i načinu spremanja sastojaka. U usporedbi s ostalim umacima za tjesteninu čija je baza rajčica ili kiselo vrhnje, glavni sastojak ragua je meso.

Ragu je nastao u 18. stoljeću zahvaljujući Talijanu Albertu Alvisiju, a tijekom stoljeća se ovo jelo neprestano mijenjalo i poprimilo razne oblike. Iako se najčešće servira uz tjesteninu, ragu je savršen i u lazanjama, a neki ga ljudi koriste kao bazu za meksički chilli con carne ili musaku.

Jedna od najpoznatijih varijacija ragua je umak koji vam je vjerojatno dobro poznat: bolonjez umak. Za ovaj će vam recept trebati određena vrsta tjestenine i nekoliko sastojaka koji će klasične špagete bolonjez pretvoriti u nešto potpuno novo.

Sastojci:
2 sitno narezana srednja luka; 2 sitno narezane mrkve; 2 sitno narezane stabljike celera; 2 češnja češnjaka; 500 g mljevene govedine; 2 konzerve rajčice u umaku; 2 žlice paste od rajčice; nekoliko rajčica narezanih na manje komade; 125 ml crvenog vina; začinsko bilje: 2 grančice ružmarina, 1 čajna žličica sušenog origana, 2 svježa lovorova lista.

Najprije ispržite luk, mrkvu, celer, češnjak i ružmarin na žlici maslinovog ulja. Dodajte meso i ostavite dok se potpuno ne isprži, zatim umiješajte sve ostale sastojke. Vrijeme kuhanja je sat i 15 minuta. Tijekom kuhanja povremeno promiješajte jelo. Pričekajte dok umak ne postigne željenu gustoću, a zatim uživajte u savršenom obroku!

Ako želite dodati malo čarolije u vaš bolonjez umak, dodajte mu žlicu instant kave ili malo pržene slanine s povrćem.
 

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići
  • Izjava o pristupačnosti