Pripremanje i planiranje obroka

Kada ste zauzeti, lijepo je planirati unaprijed prilikom kuhanja, posebno s djecom. Štedi vrijeme i obično novac. Osim toga, to je sjajan način da svoju djecu uključite u kuhanje. Na primjer, sastavite top 10 svojih omiljenih obroka i planirajte takav porodični omiljeni jednom sedmično. čitaj više

Ideje za obrok

Želite na stol staviti obrok koji svi vole, koji je zdrav i hranljiv, a po mogućnosti svaki dan nešto drugačije. Razmišljanje o tome što kuhati možda je najizazovniji dio. Razmotrite, na primjer, dnevnu temu. To će vam dati brže ideje za jelo i uvijek jedete raznoliko.

Kuhanje sa djecom

Možda nije brže, ali je zabavnije. Kuhanje s djecom. A ako oni pomognu oko kuhanja, šanse su da ćetanjiri biti prazni. Čak i za najmlađe, uvijek postoji zadatak koji treba obaviti u kuhinji. Prikupili smo ideje za kuhanje i zadatke za djecu od 3 do 12 godina.

Za stolom sa djecom

Obrok je doba dana kada ste svi zajedno i možete slušati priče jedni drugih. I lijepo je kad se ono što je skuhano s ljubavlju sada jede sa zadovoljstvom. Ovdje pročitajte kako možete biti uspješniji za stolom s djecom.

Pospremite i očuvajte

Pospremanje i skladištenje važan su dio kuhanja. Kako činiti čišćenje stola privlačnim djeci (i sebi)? A šta bi trebalo biti u frižideru? Pomažemo vam savjetima i idejama. Savjete za čišćenje i skladištenje pročitajte ovdje.