Ukusna i raznovrsna ishrana, koja u isto vrijeme dolazi iz provjerenih izvora i proizvodi se po najvišim standardima kvalitete, oduvijek je bila naša ideja vodilja.

Zato smo standardizaciju naših procesa proizvodnje supa i dijela MAGGI portfolija, koji se proizvodi u našoj fabrici u Surčinu, dodatno obogatili uvođenjem Halal standarda. Prema halalu (izvorno: ono što je dozvoljeno), pratimo put jednog proizvoda od polja, do stola, odnosno ishranu životinja, kako se s njima postupa i kako se obrađuje finalni proizvod.

*Halal standard je kompatibilan sa drugim međunarodnim standardima, koji uređuju sistem upravljanja kvalitetom (ISO) i u skladu je sa Halal standardom zemalja Islamske konferencije OIC/SMIIC I - Halal food. [1]

Kako težimo da vam naši proizvodi olakšaju kuhanje i da uživate u svakom zalogaju, bilo nam je bitno da naše MAGGI supe budu u skladu sa Halal kontrolom kvaliteta proizvoda. MAGGI supe su sada Halal certificirane, kako bi upotpunile vašu trpezu, uz brzu i lahku pripremu. 

Uživajte u toplom obroku napravljenom od pažljivo biranih sastojaka.

*Spisak Halal certificiranih proizvoda možete pronaći i na aplikaciji Halal Bazar, kao i Internet stranici www.halal.ba. Implementacija Halal oznake na ambalaži je u toku.


 

[1] Preuzeto sa: https://www.halal.ba/index.php/ba/certificiranje/halal-standard