Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Al dente

Al dente

Al dente je termin koji dolazi iz talijanskog jezika i odnosi se na čvrstoću tjestenine ili riže nakon što je skuhana. Al dente znači da je hrana meka izvana i pomalo tvrda iznutra—prema najboljim chefovima na svijetu, upravo je to savršena tekstura tjestenine!

Kako dobiti savršenu tjesteninu? Iako je relativno laka za pripremu, obratite pozornost na detalje kod kuhanja tjestenine kako biste ju pretvorili u novo i posebno jelo za vas i vaše voljene.

1. Za početak, pazite da izaberete pravu tjesteninu za vaš umak. Primjerice, špageti idu dobro uz laganije umake s kiselim vrhnjem, dok će se penne izvrsno uklopiti u kombinaciju zapečene tjestenine s povrćem ili mesom.

2. Koristite dovoljno veliku posudu za kuhanje tjestenine kako bi se sva tjestenina ravnomjerno skuhala.

3. Sol možete dodati prije ili nakon što voda zakuha. Mišljenja su oko ovog pitanja podijeljena, stoga eksperimentirajte i vidite što vama bolje odgovara.

4. Bitno je da voda zakuha prije nego što u nju dodate tjesteninu!

5. Ne napuštajte kuhinju dok se tjestenina kuha, jer je bitno da ju s vremena na vrijeme promiješate.

6. Provjerite tjesteninu dvije minute prije isteka vremena kuhanja preporučenog na pakiranju.
Ako je tjestenina mekana izvana ali je zadržala čvršću teksturu iznutra, onda je al dente i spremna za jelo!

7. Sačuvajte šalicu vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Dat će posebnu teksturu i gustoću vašem umaku, i to bez dodavanja brašna ili ostalih sastojaka.

8. Pomiješajte tjesteninu s umakom.

Uživajte u jelu!
 

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići