Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapečena piletina sa šampinjonima

0
45Min
Srednji
Ne brinite više o nedjeljnom ručku! To smo mi sredili za vas! Probajte našu zapečenu piletinu sa šampinjonima uz neizostavnu MAGGI ideju za ovaj ukusni i hranjivi recept.

Sastojci

-
6 porcija
+

Ovo jelo je optimizirano za 6 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

700 g
piletina
500 g
bijeli šampinjoni
150 g
kiselo vrhnje
30 g
MAGGI ideja za piletinu sa 4 vrste sira
1 
luk
20 g
češnjak
5 g
senf
100 g
brašna
10 ml
suncokretovo ulje

Savjeti & Trikovi

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
sastojci su sada na vašem međuspremniku
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Masti
25.44
Ugljikohidrati
20.18
Energija
419.89
Bjelančevine
27.51
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Uputstvo

45 Minuta
korak1
15 Min
Crni i bijeli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno isjeckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umjerenoj temperaturi.
korak2
5 Min
Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku i MAGGI ideju za piletinu sa 4 vrste sira..
korak3
5 Min
Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju, sve dok ne porumeni sa obje strane, otprilike 5 minuta.
korak4
20 Min
U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smjesu od šampinjona, preko poredati filete, malo ih utisnuti u smjesu, i peći na prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak minuta.
Zapečena piletina sa šampinjonima

korak1 4

korak1
: bijeli šampinjoni, luk, češnjak, suncokretovo ulje

Crni i bijeli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno isjeckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umjerenoj temperaturi.

Zapečena piletina sa šampinjonima

korak2 4

korak2
: kiselo vrhnje, MAGGI ideja za piletinu sa 4 vrste sira

Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku i MAGGI ideju za piletinu sa 4 vrste sira..

Zapečena piletina sa šampinjonima

korak3 4

korak3
: piletina, senf, brašna, suncokretovo ulje

Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju, sve dok ne porumeni sa obje strane, otprilike 5 minuta.

Zapečena piletina sa šampinjonima

korak4 4

korak4 korak4
: piletina, bijeli šampinjoni

U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smjesu od šampinjona, preko poredati filete, malo ih utisnuti u smjesu, i peći na prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak minuta.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijelite sa prijateljima

Aktiviraj video

Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći ocjena je bolja

Pošaljite
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite ispravno korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakov
Korisničko ime