Ne brinite više o nedjeljnom ručku! To smo mi sredili za vas! Probajte našu zapečenu piletinu sa šampinjonima uz neizostavnu MAGGI ideju za ovaj ukusni i hranjivi recept.
Sastojci
6
porcija
Ovo jelo je optimizirano za 6 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Crni i bijeli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno isjeckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umjerenoj temperaturi.
korak2
5 Min
Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku i MAGGI ideju za piletinu sa 4 vrste sira..
korak3
5 Min
Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju, sve dok ne porumeni sa obje strane, otprilike 5 minuta.
korak4
20 Min
U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smjesu od šampinjona, preko poredati filete, malo ih utisnuti u smjesu, i peći na prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak minuta.
Crni i bijeli luk izdinstati na 1 dcl ulja, zatim dodati sitno isjeckane šampinjone i dinstati ih 15 minuta na umjerenoj temperaturi.
korak2
4
:
kiselo vrhnje, MAGGI ideja za piletinu sa 4 vrste sira
Kada omekšaju, skinuti ih sa vatre i dodati pavlaku i MAGGI ideju za piletinu sa 4 vrste sira..
korak3
4
:
piletina, senf, brašna, suncokretovo ulje
Pileće meso posoliti, premazati senfom, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju, sve dok ne porumeni sa obje strane, otprilike 5 minuta.
korak4
4
:
piletina, bijeli šampinjoni
U vatrostalnu ili običnu tepsiju istresti smjesu od šampinjona, preko poredati filete, malo ih utisnuti u smjesu, i peći na prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni još dvadesetak minuta.
Recept kao PDF
Podijelite sa prijateljima
Aktiviraj video
Kliknuli ste na link treće strane i napustiti ćete web stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornosti za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili funkciju. U interakciju sa ovim povezanim platformama se stupa na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost niti obvezu za takve