Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
"Worcestershire umak "

"Worcestershire umak "

Worcestershire umak (skraćeno Worcester) je umak čiji sastojci moraju sazrijevati 18 mjeseci prije buteljiranja. Radi se o kompleksom umaku jedinstvenog mirisa i okusa koji se koristi kako bi aromu nekog jela ili pića učinio intenzivnijom. Često ga dodajemo u salate, jela s kamenicama, goveđi odrezak, ali i koktelima poput Caesara ili Bloody Mary. Otkrijmo zajedno neke recepte s Worcestershire umakom.
 

1. Koktel umak
Koktel umak je veoma jednostavan za pripremu i najčešće se koristi u receptima s plodovima mora, naročito škampima. Pomiješajte kečap s limunovim sokom, hrenom, Worcestershire umakom i paprom.

2. Sotirane gljive
Sve što vam je potrebno su gljive, maslac, sol, papar, maslinovo ulje, Worcestershire umak, češnjak i peršin. Zagrijte tavu i dodajte maslac i maslinovo ulje. Kad se maslac zapjeni, dodajte gljive, Worcestershire umak i češnjak. Nakon što gljive omekšaju i posmeđe, smanjite vatru i začinite s malo soli, papra i peršina.

3. Preljev za Cezarovu salatu
Potrebni sastojci:
Češnjak, senf, maslinovo ulje, parmezan, jaje, limunov sok, sol i papar. Dodajte sve sastojke u blender i miksajte dok se ne sjedine.
Predstavili smo vam tri jedinstvena načina kako možete upotrijebiti Worcestershire umak. Koji se vama najviše sviđa?
 

  • Facebook
  • Youtube
  • Kontakt
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti korištenja
  • Kolačići