Kad su mi nedavno postavili ovo pitanje, moj odgovor je bio: "Zašto to ne izguglate?" Odgovor me, moram priznati, iznenadio, jer pretraživanje na Googleu zapravo je samo otvorilo nova pitanja. Stoga vam donosim dvije metode za koje smatram da donose najbolje rezultate.
Za hladna jaja
Dok kuhalo kuha, pripremite dovoljno veliku tavu na ploči šporeta.
Pažljivo stavite jaja u lonac. Zamijenite jaje ako primijetite da je ljuska napuknuta. Ulijte vodu iz grijača u lonac, ali pazite da ne polijevate po jajima. Uključite vatru, a kada voda prokuha, smanjite plamen i kuhajte još 10 minuta.
Maknite s vatre i ocijedite vodu, prelijte hladnom vodom i ostavite da se jaja hlade 10 minuta. Ocijedite vodu, razvaljajte jaja na ravnoj površini i vidjet ćete kako je lako ukloniti ljusku.
Jaja na sobnoj temperaturi
Na ploču šporeta stavite dovoljno veliku tavu.
Pažljivo stavite jaja u lonac. Zamijenite jaje ako primijetite da je ljuska napuknuta. U lonac ulijte hladnu vodu i pričekajte da zavrije, potom smanjite plamen i kuhajte još 8 minuta.
Maknite jaja s vatre, ocijedite vodu, prelijte hladnom vodom i ostavite da se hlade 10 minuta. Ocijedite vodu, razvaljajte jaja na ravnoj površinu i vidjet ćete koliko je lako ukloniti ljusku.
Kuhajte kao vrhunski chef
Lako se nadahnete gomilama kuharskih emisija na TV-u i hiljadama isječaka na YouTubeu. Problem je što, vrlo često, korišteni sastojci nisu dio vaše svakodnevne kuhinje ili su vam potpuno nepoznati...